send2pay

OMOGUĆITE SVOJIM GOSTIMA PLAĆANJE SMS-om!

asdaa

send2pay usluga je prva usluga u RH koja omogućava plaćanje fiskalnih računa putem SMS poruke, a razvijena je od strane ABIT d.o.o. Varaždin. ABIT je tvrtka koja se više od 20 godina uspješno bavi isporukom informacijskih sustava u bankarstvu, a “send2pay” usluga je proširenje niza drugih transakcijskih rješenja – kartično poslovanje, bankomatske mreže, platni promet…

Usluga koja je slična našoj, a poznata je na tržištu je plaćanje parkiranja SMS porukom. Ta usluga je široko prihvaćena, pa će stoga i Krajnjim korisnicima (potrošačima) korištenje naše usluge biti poznato i olakšano.

KAKO SE send2pay ODVIJA?

KORAK 1. Krajnji korisnik (potrošač) prije izdavanja računa naglašava da želi platiti račun putem SMS-a. Način plaćanja preko Send2pay usluge spada pod način ostalo plaćanja te zbog toga mora biti najavljen prije ispisa samog računa.

KORAK 2. Prodajno mjesto izdaje fiskalni račun (način plaćanja: ostalo – Zakon o fiskalizaciji prometa gotovinom NN133/12,članak 2,stavka 5.).

KORAK 3. Krajnji korisnik (potrošač) šalje SMS poruku na broj 700007 sadržaja:
- ako se radi o integraciji s kasom „kratki kod s računa“ (npr „14a58“)
- bez integracije s kasom „šifraprodajnogmjesta#brojračuna#iznos“ (npr „1005#35245#17.00“)

KORAK 4. Nakon slanja poruke od strane krajnjeg korisnika (potrošača) na broj 700007 i potvrde Operatera da je transakcija uspješno provedena, prodajno mjesto istovremeno dobiva obavijest da je račun plaćen.

Postoji više tehničkih načina na koji se takva obavijest može prikazati prodajnom mjestu – izdavatelju računa:
- Putem web preglednika

Prodajno mjesto dobiva web adresu kojoj pristupa unosom svog korisničkog imena i lozinke (dodijeljene prilikom potpisa ugovora o korištenju „send2pay“ usluge). Na toj adresi, vidljive su sve provedene transakcije, odmah po njihovom provođenju od strane krajnjeg korisnika (potrošača). Vidljiv je broj računa, te iznos plaćanja.

Osim trenutnog obavještavanja da je određeni račun plaćen, prodajno mjesto uvijek može vidjeti i ukupan broj i iznos provedenih transakcija u nekom periodu.

Ovaj model obavještavanja je najjednostavniji, jer ne zahtjeva nikakvu integraciju s fiskalnom kasom na prodajnom mjestu.

Prodajna mjesta svakako imaju pristup internetu (radi fiskalizacije), ali osim mogućnosti da se obavijest gleda na računalu koje je ujedno i kasa, to je moguće i na tablet računalu, pametnom telefonu, odnosno bilo kojem uređaju koji ima pristup internetu.
- Integracijom s fiskalnom kasom

Na prodajnim mjestima kod kojih se pokaže da postoji veliki broj transakcija, moguće je (u suradnji s dobavljačem softvera za fiskalne kase) napraviti integraciju, na način da se potvrda o izvršenom plaćanju automatski šalje u kasu, te se račun označava kao plaćen.

Dodatna prednost takve integracije je što se na izdanom računu odmah može otisnuti skraćeni kod koji Krajnji korisnik (potrošač) šalje na broj 700007, pa se umjesto poruke pr. „1005#32245#17.00“ šalje poruka npr „76e3“, što olakšava unos za Krajnjeg korisnika.

asdaa

ZAŠTO ĆE VAŠ GOST KORISTITI send2pay?

  • Telefon uvijek ima uz sebe.
  • Navedeni iznos će mu biti naplaćen :

- na sljedećem mjesečnom računu, ukoliko se radi o ugovornom pretplatniku
- trenutno, umanjenjem stanja na računu, ukoliko se radi o prepaid korisniku

* Ukupan iznos svih plaćanja koja korisnik mobilnog telefona (potrošač) može učiniti putem „send2pay“ usluge je 500 kn mjesečno kod ugovornih pretplatnika, odnosno do stanja na računu kod prepaid korisnika.

  • Idealno bezgotovinsko plaćanje.
  • Ne treba biti korisnik neke od kreditnih ili debitnih kartica.
  • Mogućnost plaćanja i putem aplikacije send2pay preko koje će moći i :

- najbliža mjesta koja imaju uslugu send2pay
- primati personalizirane poruke s prodajnih mjesta ( i nakon što napuste prodajno mjesto ostajete s njima u kontaktu! )
- sakupljati nagradne bodove ili se uključiti u program lojalnosti određenog prodajnog mjesta

CIJENA USLUGE I NAČIN OBRAČUNA

Uvođenje usluge ne zahtjeva nikakva ulaganja od strane prodajnog mjesta, a usluga se naplaćuje u visini od 10 % od iznosa provedene transakcije.

Prodajnom mjestu ostavlja se na izbor da li će cijenu usluge prebaciti na krajnjeg korisnika (potrošača) (na način da prilikom izdavanja računa s naznakom „ostalo“ iznos uveća za određeni postotak), ili će cijenu usluge snositi sam, obzirom na očekivano uvećanje prometa zbog prihvaćanja takvog načina plaćanja.

Naknada za korištenje „send2pay“ usluge je nešto veća od naknade za korištenje kreditnih kartica, zato što rizik za naplatu računa preuzimaju telekom operateri, odnosno prodajno mjesto ne zanima da li će telefonski račun biti podmiren od strane krajnjeg korisnika (potrošača) prema telekom operateru. Pri tom ostaje ranije navedena činjenica da mobilni telefon koriste i Krajnji korisnici (potrošači) koji nemaju kreditne kartice:  npr učenici, studenti, umirovljenici...

Sve transakcije provedene putem „send2pay“ usluge tijekom mjeseca, ABIT plaća prema prodajnom mjestu sukladno obračunu koji se dostavlja Partneru i to :

  • 20-tog u mjesecu za promete ostvarene od 1-og do 15-tog dana u tom mjesecu
  • 5-tog u mjesecu za promete ostvarene od 16-tog do posljednjeg dana u prethodnom mjesecu  

umanjeno za ugovorenu naknadu od 10 %. Iznos transakcija prodajno mjesto u svakom trenutku može vidjeti na web pregledniku kako je ranije opisano.

Postanite send2pay korisnik još danas!

Kontaktirajte svog Roto dinamic prodajnog predstavnika koji će s vama ispuniti pristupnicu za korištenje send2pay usluge.

Po ispunjavanju pristupnice, tvrtka ABIT dostavlja poštom na vašu adresu ugovor u 2 primjerka. 1 primjerak vraća se poštom u ABIT koji po zaprimanju ugovora definira korisničko ime i lozinku za pristup sustavu za obavještavanje o provedenim transakcijama te prodajno mjesto može krenuti s uslugom.

ABIT pruža i korisničku podršku za potrebe dodatnih informacija, reklamacija i sve ostalo potrebno za nesmetano funkcioniranje send2pay usluge.

asdaa


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se