ROTO JAP 2014 - page 19

19
Žestoka alkoholna pića
Vodka
RUM
Rum nastaje provlačenjem
šećerne trske između valjaka
kako bi se ocijedio sok. Sok se
tada kuha, pročišćava i stavlja
u strojeve koji se vrte velikom
brzinom te kristaliziraju šećer i
odvajajumelasu.
‘Melase’ se tada biraju prema
vrsti i kvaliteti kako bi se
onda razrijedile pomoću čiste
izvorske vode, prije nego što se
doda kvasac. Kvasac aktivira
proces fermentacije, koji traje
između 24 i 26 sati, a rezultat
je vino šećerne trske sa 6%
alkohola. Vino šećerne trske
odmah se stavi u posebno
projektirane bakrene kotlove za
proces destilacije koji će se u
njima održati.
Kuba već stoljećima predstavlja
“kraljicu” među proizvođačima
ruma zahvaljujući kombinaciji
svjetski poznate šećerne trske,
povoljne karipske klime, plodne
zemlje i jedinstvenih vještina i
znanja od strane najiskusnijih
destilera i čuvara kubanske
kulture izrade ruma, pod
imenomMaestros Roneros.
1...,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18 20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,...72
Powered by FlippingBook