Vrhunski rum

Parce su osnovala trojica braće koju je, jednostavno rečeno, očarala Kolumbija. Pod dojmom njezine ljepote, topline i gostoprimstva njezinih ljudi, željeli su podijeliti s ostalima staru tradiciju uživanja u rumu. Braća su savršene partnere pronašla u dvojici stručnjaka za miješanje pića – ocu i sinu iz Bogote. Zajedno uzevši, Arthur i Brojen Fernandes Domecq imaju već više od 50 godina iskustva u proizvodnji finog ruma. Obitelj Domecq već skoro tri stoljeća proizvodi tradicionalno vino, šeri i brendi na jugu Španjolske. Brojenov djed Jose Ignacio Domecq bio je u branši poznat pod nadimkom „La Nariz“ („Nos“), zbog stručnosti u njušenju i miješanju pića. Njegovo nasljeđe i danas živi u Kolumbiji u vidu Brojenovog i Arthurovog naslijeđenog razumijevanja ruma koji se dobiva iz čistih sastojaka, a zatim pažljivo dozrijeva.

Parce je čimbenik koji je, u inače stagnirajuću ponudu ruma, unio promjenu sa stanovišta identiteta: cijelu je kategoriju promijenio svojim pristupom u kojem su nasljeđe i umijeće važniji od pirata i palmi. Parce se proizvodi od soka šećerne trske i melase, a u sebi sadrži cijenjene rumove od pouzdanih dobavljača iz Paname, Gvajane i s Trinidada i Tobaga. Ti su rumovi odležali u korištenim bačvama za burbon koje daju jedinstvene nijanse okusa koje će svaki ljubitelj viskija znati cijeniti. Parce je 2017. godine počeo dobavljati svoj vrhunski rum izravno iz Kolumbije, a on ondje otada i dozrijeva.

Za Parce rumove koriste se isključivo prirodni okusi bez dodatajka sastojaka koji se ne bi mogli dobiti iz čiste šećerne trske. Parce se drži svojeg načela – proizvoditi rum koji je vrhunski u svakom smislu te riječi.

Predanost povezivanju ljudi odražava se, kako u samom nazivu, koji u Kolumbiji znači „prijateljstvo“, tako i u porijeklu tvrtke, koju su osnovali bliski prijatelj i braća. Uz to, Parce je predan i zaštiti prirode u Kolumbiji (i svijetu). U partnerstvu s organizacijom conTREEbute, Parce Rum doprinosi pošumljavanju Kolumbije tako što za svaku prodanu bocu svojeg 8-godišnjeg i 12-godišnjeg ruma posadi jedno autohtono stablo

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.