En Primeur 2018.

Kušali smo buduća vina Hrvatske

Objavljeno 22. veljače 2018.

U organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK i udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, u zagrebačkom hotelu Westin, održan je En Primeur 2018.

2018

Ova vrlo zanimljiva vinska manifestacija organizirana je po uzoru na francusku tradiciju kušanja mladih vina koja su još uvijek na sazrijevanju u bačvama unutar samoga podruma. Namijenjena kako vinskim profesionalcima, tako i svim ljubiteljima vina, kao prvi uvid u kvalitetu berbe 2017.

Imali smo priliku kušati vina iz gotovo cijele Hrvatske, koja će na tržištu biti ponuđena od ožujka i travnja. Vinari ističu  kako su predstavljena mlada vina s dobrim potencijalom, koja pršte aromama te poseban naglasak i prioritet stavljaju na kvalitetu vina, koja je svima zajednička, uz sve različitosti pojedinih vinskih regija.

„Prema onome što smo kušali, ove nas godine očekuju odlična vina, a vinari i dalje trebaju vrijedno raditi na unapređenju kvalitete, ali i na promociji“, naglasio je Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica prilikom otvorenja manifestacije En Primeur 2018. 

 


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se