Franck čaj zagrljaj topline u svakoj situaciji

Objavljeno 26. listopada 2019.

Ispijanje čaja duboko se ukorijenilo u našu kulturu. Kao i mnogi drugi narodi, i Hrvati imaju svoje načine konzumacije ovog toplog napitka te ga vežu uz određene rituale, bilo da je u pitanju okrepa, trenutak tišine u kojem se možemo opustiti, moment smijeha, tuge, radosti ili sreće.

Čaj je prisutan u svim našim dnevnim događanjima i rutinama, a upravo ga to čini najvjernijim pratiocem na našem životnom putu. Prema Franckovom istraživanju, čaj u Hrvatskoj pije preko 90 posto građana starijih od 15 godina, dok je tipičan čajoljubac osoba je koja vodi brigu o svom zdravlju i hrani koju konzumira, a u čaju najčešće uživa u obiteljskom okruženju ili s prijateljima.  Da je ritual ispijanja čaja i uživanja u njegovim blagodatima postao dio našeg kulturnog identiteta, dokazuje i činjenica da ovaj topli napitak podjednako vole Hrvati svih uzrasta. Kada je u pitanju omiljeno doba dana za ispijanje, više od jedne trećine Hrvata voli ga piti ujutro. Što se tiče okusa, građani Hrvatske više uživaju u biljnim čajevima. 

Franck _02

Savršena šalica čaja

Čaj je svakodnevni napitak, trenutak i ritual. U trenucima opuštanja je topla utjeha, za vrijeme prehlade pomoć i okrepa, a u društvu prijatelja čuva slatke uspomene i povezuje s najdražima. Uz čaj se razmišlja, raspravlja, šuti, smije ili plače. Tu je da podijeli s nama bas svaki naš osjećaj. Njegova moć, skrivena u samo jednoj šalici, od neprocjenjive je vrijednosti i zato postaje naš vjeran pratilac na životnom putu.

Kako napraviti savršenu šalicu čaja?

Zlatna pravila za savršenu šalicu čaja usavršavana su tijekom 4000 godina, još od njegova otkrića. Upotrebljavajte svježu hladnu vodu. Pustite neka voda teče nekoliko sekundi sve dok ne bude potpuno hladna. Na taj način postižemo da je voda puna kisika, a to je važno kako bi se u potpunosti otpustila aroma iz listića čaja. Zatim zagrijte vodu kako slijedi: za bijeli, zeleni i žuti čaj do 70°C, za crni čaj do 95°C i za voćni čaj do 100°C. Izlijte malo kipuće vode u čajnik kako biste ga zagrijali. Stavite vrećicu čaja ili čaj iz rinfuze u čajnik i potom dodajte vodu. Ostavite čaj nekoliko minuta. Promiješajte čaj kako bi imao konzistentan okus. Na okus čaja također mogu utjecati vanjski faktori poput vlažnosti zraka, svjetlosti ili topline. Čaj se uglavnom poslužuje iz čajnika, stoga je potrebno pažljivo ga odabrati jer materijal od kojeg je čajnik napravljen može utjecati na okus čaja. Najbolji materijali jesu porculan, staklo i gus. Čaj također ima najbolji okus ako ga se pije iz fine porculanske šalice pri idealnoj temperaturi od 60 °C.

Franck _01

Superiorni užitak koji se ne propušta

Superiorni užitak koji se ne propušta Franck Superiore čajevi rezultat su dugogodišnje tradicije i predivne priče u posebnome daru prirode – čaju. U svakome od jedinstvenih Superiore okusa sadržani su samo najbolji nježni listići i pupoljci te pažljivo birani komadići voća pripremljeni za vrhunski užitak istančanog nepca svakog čajoljupca.
Kreirana za istinske ljubitelje čaja, Franck Superiore linija premium čajeva donosi 13 čarobnih okusa - biljnih (Aromatični šipak, Kamilica i med, Menta i Rooibos naranča), voćnih (Tropsko jutro, Ljetni san i Slatke bazgine bobice), zelenih (Sencha i Matcha) te crnih čajeva (English Breakfast, Crni Earl Grey i Darjeeling).
Ova premium linija čajeva kreirana je kako bi pružila pravi osjetilni doživljaj istinskim ljubiteljima čaja, koji u njemu uživaju tijekom cijele godine


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se