Ljeto u znaku Malvazije

Objavljeno 13. kolovoza 2018.

Količina malvazija u ponudi Roto dinamica veća je nego ikada do sada. Na kontionuirani trend rasta broja izvrsnih malvazija na tržištu Roto dinamic je odgovorio uvođenjem ponajboljih u svoj asortiman. U svakoj stilskoj kategoriji i svakom stilskom segmentu nude se najprestižnija imena današnje vinske Istre, a u ovom smo letku izdvojili deset najznačajnijih.

Napisao Saša Špiranec

Vrijednost za novac

Butikne vinarije Bruno Ferenac i Ivan Poleis dobro su znani u vinskim krugovima kao imena koja za mali novac nude izvrsnu kvalitetu. Stoga, tražite li cijenom povoljnu istarsku malvaziju visoke kvalitete koju želite rastakati na čaše ili ga nuditi kao vino dana pristupačne cijene, vina Brune Ferenca i Ivana Poleisa su idealno rješenje.

Malvazija1

Mainstream lokomotive

Omiljene etikete ljubitelja vina na području cijele Hrvatske su malvazije Matošević i Festigia. To su višegodišnji bestseleri Roto dinamica kad je ova sorta u pitanju i najčešći izbor ugostitelja prilikom izrade vinskih karti. Uvrštavanjem ova dva vina ne možete pogriješiti jer očito savršeno pogađaju ukus prosječnog ljubitelja vina.

Malvazija1

Vina s predznakom prestiža

Kabola i Meneghetti su simboli kvalitete i prestiža. Ljubitelji vina koji se žele osloniti na pouzdanost brenda, koji traže visoku kvalitetu, vrhunski dizajn i opremu boce, kao i oni koji žele ostaviti dojam na društvo, često naručuju vina od upravo ova dva vinara. Usprkos prestižnom imidžu, malvazije im uopće nisu skupe, već se prodaju po sličnim cijenama kao i druge renomirane malvazije.

Malvazija1

Natural born

Pokret prirodnih vina danas zauzima značajan tržišni udio, a kad je malvazija u pitanju vinarije Clai i Ipša njihovi su najvažniji predstavnici u Istri danas. Radi se o maceriranim vinima, krepkim i snažnim, duboke zlatne do jantarne boje. Ipša ima čistu stopostotnu malvaziju, a u Claijevom Ottocentu uz malvaziju nalazimo još nešto pinota sivog i sauvignon bijeli.

Malvazija1

Šampioni kvalitete

Vinarije Damjanić i Benvenuti su u dvije godine za redom osvojile najveća svjetska priznanja na natjecanjima IWC i Decanter u Londonu. Damjanić je s vinom Malvazija osvojio zlato i trofej najboljeg vina u kategoriji ove godine, a Benvenuti s vinom Malvazija Anno Domini je isti trofej osvojio na istom natjecanju lani. Benvenuti je još i na Decanterovom natjecanju s vinom Teran Anno Domini osvojio platinastu medalju i titulu najboljeg vina u kategoriji.

Malvazija1


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se