PREDSTAVLJAMO

Predstavili smo novitete iz vinarija Montes i Kaiken

Objavljeno 27. rujna 2018.

S prvim danima jeseni raste i ponuda ekskluzivnih vina u Roto dinamic ponudi. U ugodnom ambijentu restorana Boban predstavili smo nova vina iz portfelja vinarija Montes i Kaiken i time obogatili našu ponudu.

Naslovna

Montes je renomirana čileanska vinarija koja je s linijom vina Montes Alpha prva na internacionalnoj sceni uspješno afirmirala čileanska vina u premium razredu kvalitete, nakon čega su je slijedili i brojni drugi vinari čime je Čile kao vinska regija trajno ucrtan na svjetsku vinsku mapu. Glavni enolog i suvlasnik vinarije Aurelio Montes ni danas, nakon što su Montes vina postala globalno prepoznata marka koja se izvozi u više od 110 zemalja i koja izvozi više od 95% vlastite proizvodnje, ne prestaje s istraživanjima, novim projektima i kreiranjem vina koja pomiču granice. Dio tih vina mogla su se kušati na prezentaciji u restoranu Boban, a predstavio ih je osobno brend ambasador vinarije Bryan Steinsapir.

Kaiken je argentinska vinarija koja dolazi iz regije Mendoza. Vinarija Montes je akvizirala vinariju Kaiken 2001. i posvetila se prije svega vinima karakterističnim za Argentinu od sorti malbec i torrontes. Internacionalna priznanja su ubrzo uslijedila jer već je Malbec ultra iz berbe 2005. osvojio maksimalnih 5 zvjezdica magazina Decanter, a berba 2007. je osvojila 91 bod vinskih magazina Wine Spectator i Wine Advocate Roberta Parkera. Danas Kaiken spada u najistaknutije vinarije Argentine te se poput Montesa može pronaći na svim važnim vinskim tržištima svijeta.

Na prezentaciji su predstavljena vina iz linija:

Kaiken Terroir Series

Terroir series je linija posvećena sortama i položajima koji najbolje utjelovljuju argentinski vinski identitet. Torrontes se uzgaja u jednom od najudaljenijih vinogorja Argentine, u regiji Salta na nadmorskoj visini od čak 2000  metara, gdje najkvalitetnije izražava svoj atraktivni aromatski potencijal i čuva svježinu po kojoj je ova sorta poznata. Malbec se uzgaja u Mendozi, međutim u finalni blend ulazi i mali postotak bonarde i petit verdota kako bi se sačuvala i na moderni način izrazila argentinska vinska tradicija i sortiment koji se tamo njegovao desetljećima. Terroir series su vina po pitanju balansa i elegancije drugačija od vina iz bazične Estate linije.

- Kaiken Torrontes Terroir series 2017
- Kaiken Malbec Terroir series 2016

Kaiken Ultra Series

Kaiken Ultra linija vina dolaze iz vinogorja Valle de Uco i Vistalba i posvećena su strukturi, kompleksnosti i dugom trajanju. To su vina ultimativne gastronomske vrijednosti te u kategoriji ultra premium vina predstavljaju izvanrednu vrijednost za novac. Krase ih karakteristična mineralnost, čvrstoća tanina, živa voćnost i profinjenost.

- Kaiken Malbec Ultra 2016

Montes Outer Limits

Montes Outer Limits je linija vina posvećena potrazi za idealnim podnebljem netipičnim sortama za Čile. Radi se o vinogradima koji se ponekad nalaze u vrlo ekstremnim uvjetima, poput vinograda Zapallar gdje se uzgajaju sauvignon blanc i pinot noir, koji je vrlo sušan i prohladan te vinima daje poseban terroirski pečat. Ostali vinogradi linije Outer limits se nalaze na položajima Curtiduria, Colchagua i Itata. Outer Limits je hrabar iskorak Aurelia Montesa u novo i nepoznato. Syrah Outer Limits je kod jednog od vodećih britanskih kritičara osvojio 95 bodova.

- Montes Outer Limits Sauvignon blanc 2017
- Montes Outer Limits Pinot noir 2016

Montes Alpha

Linija Montes Alpha je perjanica vinarije Montes. Po izboru američkih restoratera je proglašena omiljenim vinskim brendom u restoranskom biznisu, a vodeći američki vinski magazin Wine Spectator je upravo vinima iz linije Montes Alpha dodijelio priznanja 'Top Scoring' i 'Best Value'. Montes Alpha Carmenere je uz Montes Purple Angel vino posvećeno najznačajnijoj sorti Čilea – carmeneru. Porijeklom dolazi iz Bordeauxa (gdje je gotovo više nema), a u Čileu se udomaćila i postala jedna od vodećih sorti po zastupljenosti.

- Montes Alpha Carmenere 2016


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se