Odlični bodovi za Montes

Objavljeno 18. travnja 2018.

James Suckling opet je prepoznao beskrajnu kvalitetu Montes vina

Pripremila Daniela Labra, Montes Brand Manager

Htjeli bismo s Vama podijeliti odlične vijesti – naš sjajni i voljeni Purple Angel 2015 osvojio je izvanrednih 99 bodova, čime je postao jednim od najistaknutijih vina na 2018 James Suckling Reportu između gotovo 1.000 čileanskih vina. James Suckling nautjecajniji je vinski kritičar današnjice, bivši urednik Wine Spectatora čije recenzije čitaju i poštuju vinari, ozbiljni vinski kolektori te ljubitelji vina diljem svijeta.

Uz ovaj odličan Carmenere iz Colchagua doline, popis uključuje i naša velika vina Montes Alpha M 2015 sa 97 bodova te dvije berbe Montes Follya 2014 i 2015 sa 96 bodova. Fantastične bodove osvojili su i Montes Alpha te Classic serija, svi preko 90 bodova. 

99 bodova – Purple Angel 2015

„Ovo je možda najbolji Purple Angel ikada. Punog tijela, čvrsto i kompleksno sa zadivljujućom teksturom i gustoćom. Fantastični svileni, zaokruženi tanini. Obožavam energiju i intenzitet. Kupaža 92% carmenerea i 8% petit verdoa. Vino za podrum, ali ne mogu dočekati da ga opet kušam.“ – JS

97 bodova – Montes Alpha M 2015

96 bodova – Montes Folly 2014 i 2015

93 boda – Montes Alpha Chardonnay 2016

92 boda – Montes Alpha Cabernet Sauvignon 2015, Montes Alpha Syrah 2016Vino -montes

Vinarija Montes već je 3 desetljeća prisutna u samom vrhu čileanskog vinarstva, proizvode širok raspon vina te dosljedno isporučuju izvrsnost i savršen omjer cijene i kvalitete. 

Montes Classic linija nudi izuzetnu kvalitetu i kombinira jednostavnost pijenja s čvrstom strukturom i suzdržanim taninima.

Živahna crvena boja Cabernet Sauvignonaprvi je pokazatelj da je vino vrlo svježe, dok mu je kontakt s francuskim hrastom donio određeni stupanj ozbiljnosti, kao i tračak vanilije i dima. Preporučuje se dekantiranje 30min prije konzumacije.  Temperatura posluživanja je 17-19C, a idealno se sljubljuje sa pirjanom govedinom i krumpirićima te odreskom i jajima.

Merlot nudi niz svježih voćnih aroma, među kojima su malina, višnja i šljiva. Okus je fino uravnotežen s gotovo neprimjetnim taninima i umjerenom strukturom. Poslužuje se na temperaturi od 17-19C uz piletinu, gljive ili lazanje.

Chardonnay odlikuje blijedozeleno-zlatna boja te arome maslaca, vanilije i tropskog voća. Ovo svježe vino poslužuje se uz losos, bijelu ribu, rižota i tjestenine na temperaturi od 12-13C.

91 bod – Montes Classic Cabernet Sauvignon 2016, Montes Classic Chardonnay 2016

90 bodova – Montes Classic Merlot 2016

 


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se