Originalno bavarsko svijetlo

Objavljeno 07. kolovoza 2019.

Stiftung _01

STIFTUNG HELL ima sve što je originalnom bavarskom Hellesu potrebno: ugodan je, harmoničan i tako osvježavajuć – savršen primjer bogate bavarske pivarske tradicije.

Naročito dobro uravnoteženi i blagi okus rezultat je pažljivog dozrijevanja STIFTUNG HELL-a. Majstori pivari posvećuju mu koliko god vremena je potrebno da bi u potpunosti razvio svoj okus. Proizvodi se u skladu s bavarskim Zakonom o čistoći piva od 1516. godine.

Bavarska i njezine pivovare – duga tradicija koja živi i danas. Stari vojvodski grad Erding znamenit je po pivarstvu već stoljećima. Na primjer, pivovara Fischer’s Stiftungsbräu potječe još iz 17. stoljeća, kada je šest pivovara dobilo od grada Erdinga pravo da proizvode pivo. Godine 1838., Joseph Fischer kupio je jednu od pivovara iz toga doba. Naslijedio ga je sin Friedrich, koji je ostao vjeran umijeću proizvodnje piva. Budući da Friedrich nije imao nasljednika, a uvijek je bio velikodušan, osnovao je Fischerovu dobrotvornu zakladu 1891. godine.

Od brojnih pivovara koje su se nekoć nalazile u ovom vojvodskom gradu, u 20. stoljeću preostale su samo dvije – Fischer’s Stiftungsbräu i ERDINGER Weissbräu. Da bi sačuvao stoljetnu pivovaru i njezinu staru baštinu proizvodnje piva, Werner Brombach, vlasnik ERDINGER Weissbräu, srednje velike obiteljske pivovare, kupio je tvrtku 1991. godine. Pivovara Fischer’s Stiftungsbräu danas je podružnica pivovare ERDINGER Weissbräu.

Pivovara je i dalje predana društvenoj odgovornosti svoje zaklade. Od svake prodane litre piva STIFTUNG Hell, jedan cent odlazi u dobrotvorne svrhe za regiju Erding.

Stiftung _03


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se