Pivovara Medvedgrad predstavlja punk rock lager Hladno pivo

Objavljeno 02. listopada 2019.

Od sada najpopularnija hrvatska punk rock grupa Hladno pivo ima svoju istoimenu inačicu i u pivskom svijetu, craft lager s 4,1% alkohola, rezultat suradnje s Pivovarom Medvedgrad

Pivovara -Medvedgrad 01

Pivovara Medvedgrad je marljivo radila i u ljetnim mjesecima te dva mjeseca nakon objave suradnje s najpopularnijom hrvatskom punk rock grupom Hladno pivo predstavlja istoimeno pivo posvećeno pankerima iz zagrebačkih Gajnica. Prilikom kreiranja recepture majstor pivar Božidar Kostanjčar je imao na umu i želje članova benda – Mile, Zoki, Suba, Šoki i Deda su htjeli nešto pitko, ugodne gorčine, pivo koje će i oni, kao i njihovi obožavatelji, piti sa zadovoljstvom. Rezultat je punk rock lager s 4,1 posto alkohola i 40 jedinica gorčine, začinjen slovenskim Styrian Wolf i američkim Comet hmeljevima.


“Nema ništa bolje od hladnog piva”, proročki su ustvrdili Mile i Zoki dok su vrućeg ljeta 1987. otvarali orošene boce piva sjedeći uz gajnički potok. Ova jednostavna tvrdnja već se više od 30 godina pokazuje istinitom u svijetu glazbe, a danas ima svoju inačicu i u pivskom svijetu. Nastao u novom pogonu Pivovare Medvedgrad, u istom kvartu kao i bend, Hladno pivo je posveta najpopularnijim gajničkim pankerima. Ovaj je craft lager - baš kao i sam bend – drugačiji od drugih, vrlo pitak, s karakterom, punog tijela i bogate arome.


Fanovi će na etiketi 0,5 boce prepoznati osam albuma benda. Za sve ostale, nema ništa bolje od hladnog Hladnog piva. “Izuzetno smo zadovoljni što smo nakon 30 i kusur godina postojanja konačno dobili svoje pivo. Nestrpljivo smo čekali rezultate kuhanja koje nikako nismo htjeli propustiti i mogu reći da smo svi bili prezadovoljni kad smo probali Hladno pivo. Ekipa iz Pivovare Medvedgrad se potrudila i oko etikete, koja je svojevrsni presjek naše dosadašnje karijere i sigurno ćete je uočiti na policama trgovina”, zaključili su članovi Hladnog piva.


Hladno pivo premijerno je predstavljeno na rasprodanom rođendanskom tulumu Pivovare Medvedgrad, koja je povodom proslave 25. rođendana ugostila 2500 ljudi u dvorištu novog pogona u Gajnicama. Okupljeni su uz Hladno pivo uživali u koncertu Hladnog piva, bogatom izboru ostalih piva, hrane te nastupima Cinkuša i Blagdan benda.

Pivovara -Medvedgrad 01


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se