EKSKLUZIVNO U ROTO PONUDI

Weingut Weszeli

Objavljeno 28. studenog 2018.

Weingut Weszeli usredotočen je na stvaranje elegantnih i uravnoteženih bijelih vina najviše kvalitete i sve je podređeno čvrstoj vezi s prirodom zahvaljujući čemu stvaraju vina koja donose jedinstven okus terroira u čaši - čist, iskren i originalan.

Vino -1

Imanje vinarije Weszeli se nalazi se u kultnom austrijskom vinogorju u regiji Kamptal i sastoji se od 30 hektara vinograda koji okružuju pitoreskni gradić Langenlois. Kamptal je neizostavni dio čuvenog trolista Kamptal - Wachau - Kremstal, s kojima čini najslavnu vinsku regiju Austrije nadaleko poznatu po proizvodnji nekih od najboljih bijelih vina Austrije, ali i svijeta, osobito od sorti Gruner veltliner i Riesling. “Kada su svi elementi ekosustava u savršenom skladu, vina razvijaju svoj prepoznatljiv karakter koji samo priroda može proizvesti.” - navodi Rupert Summerer partner u vinariji, kao temeljnu svjetonazorsku pretpostavku prema kojoj u vinariji Weszeli sve funkcionira. Rupert je tek druga generacija vinara u obitelji, iako je imanje osnovano još davne 1679. kada se obitelj Summerer počela baviti mješovitom poljoprivredom. Znanje se prenosilo s generacije na generaciju, a nakon 300 godina farma je pretvorena u vinariju i obitelj se potpuno usredotočila na prirodno vinogradarstvo i vinarstvo s beskompromisnim standardima kvalitete.

Davis Weszeli, drugi partner, se pridružio se vinariji 2011. godine, kada je imanje i preimenovano. Davis i Rupert dijele isto uvjerenje da je organska vinogradarska kultura od najveće važnosti u očuvanju autentičnosti u vinu te su zajedno razvili svoju originalnu praksu koju su nazvali The Principal Terrafactum - što znači da je biološka raznolikost u vinogradu okosnica njihovog rada. Veliku važnost pridaju poštivanju prirode jer, prema Weszeliu, u vinogradu se rađa karakter vina. U podrumu tretiraju svako vino na temelju vlastitog jedinstvenog karaktera što uvijek rezultira izrazito mineralnim bijelim vinima s nevjerojatnom dubinom i osobnošću.

Weingut Weszeli usredotočen je na stvaranje elegantnih i uravnoteženih bijelih vina najviše kvalitete i sve je podređeno čvrstoj vezi s prirodom zahvaljujući čemu stvaraju vina koja donose jedinstven okus terroira u čaši - čist, iskren i originalan.

 alt=

Felix 2017.

Sorta: Grüner Veltliner

Alkohol: 12%

Prirodno vino sa šarmom i elegancijom. Razmaženo suncem, ali puno svježe lakoće. Felix je 100% Austrijanac. Atraktivni začini na nosu uz note papra, citrusa, livadnog bilja i jabuke. Na nepcu je glatko, svježe, živo i mineralno te s notama limunove korice i grejpfruta na retrookusu.

 alt=

 alt=

Langenlois 2017.

Sorta: Grüner Veltliner

Alkohol: 12,5%

Dozrijevanje: 6 mjeseci u inoxu

Okosnica vinarije koja odražava klasični Kamptalski terroir. Primamljivi bouquet uravnoteženog vina na kojem se izmjenjuju arome kremastog, kvaščanog porijekla s atraktivnim primarnim voćnim elementima narančine korice, svježe jabuke i livadnog cvijeća. U ustima je iznimno svježe i vitalno, odiše sočnošću i izrazito je voćno po pitanju aroma, s naglaskom na citruse i dunje. Retrookus je solidno dug, poticajan i u svoj toj voćnosti vrlo šarmantan.

 alt=

 alt=

Loiserberg 2016.

Sorta: Riesling

Alkohol: 12,5%

Dozrijevanje: 6 mjeseci u inoxu

Vino osvježavajućeg izričaja kojeg krase elegancija, živahnost i čistoća. Od aroma dominira breskva, podržana ugodnim citrusima s asocijacijom na naranču te primjese vrlo finih i umjerenih začina. Okus je vrlo atraktivan, s prvim dojmom voćnosti na nepcu, s naglaskom na breskve i ljetne kruške, iza čega do izražaja dolaze žive i naglašene kiseline tipične za sortu. Na finišu se vino zaokružuje te na retrookusu ostavlja dojam slasti.

 alt=

 alt=

Schenkenbichl 2015.

Sorta: Grüner Veltliner

Alkohol: 13%

Dozrijevanje: 6 mjeseci u inoxu

Vino je kompleksno jednako kao i najcjenjeniji odležani šampanjci. Raskošnog je mirisa koji se stalno otvara i mijenja, razvijenih aroma poput briocha, kandiranog voća, pečene jabuke, dinje, crnog papra i orašastih plodova i sve se te arome stalno izmjenjuju na nosu, dok se u ustima se još mogu naći dinja i ružičasti grejp. Okus odiše mineralnošću i zrelošću, a iako je strukturom vino bogato, prije svega ga odlikuje svojevrsna čvrstoća, ugodna svježina i efektni dodir pikantnosti. Sam finiš još nudi i osjećaj slankastosti. Savršeno uravnoteženo i slojevito vino visoke klase s ozbiljnim potencijalom za odležavanje od desetak i više godina od berbe.

 alt=

 alt=

Purus 2015.

Sorta: Grüner Veltliner

Alkohol: 13%

Dozrijevanje: 18 mjeseci u francuskom hrastu potom 8 mjeseci u boci

Kompleksno i aromatski bogato vino, s živošću i elegancijom kao okosnicom strukture. Mirisni bouquet pun je citrusa poput grejpa, livadnog cvijeća, žutog voća, dunja i začina. U ustima je savršeno izbalansirano, solidne punoće, naglašene mineralnosti, ali istovremeno i živahne svježine s efektnim dojmom slankastosti na finišu. Na retrookusu se ponovno javlja grejp. Radi se o visokoj klasi razvijenog i odležanog vina s izraženom finesom i velikim potencijalom za čuvanje.

 alt=


Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više

Slažem se