Mjehurići za svaku priliku

Astoria vinarija osnovana je 1987. godine od strane braće Paola i Giorgia Polegata, potomaka obitelji s dugačkom tradicijom proizvodnje vina. Svojim smještajem na četrdeset jutara imanja Val de Brun u srcu DOCG zone Conegliano-Valdobbiadene, jednom od najljepših područja uzgoja vinove loze u Italiji, Vinarija Astorija ima eksluzivno pravo na imenovanja pjenušavog vina Prosseco, po čemu je vinarija i najpoznatija. Na svojim vinogradima, koji se izmjenjuju sa brežuljkastim područjima, Astoria provodi projekt zaštite okoliša i rehabilitacije ekosistema ''Vignes fleuries'', specifični francuski protokol.

Perjanica vinarije je Millesimato Valdobadene Prosseco Superiore D.O.C.G, prosecco intenzivnog tipičnog, voćnog okusa breskve i lubenice koji već dugi niz godina osvaja brojne nagrade, uključujući i prestižnu Grand Gold medalju na međunarodnom natjecanju vina Vinitaly u Veroni. Među ponudom Astoria vina i prosecca posebice se ističe i Venice linija koja je pronašla brojne poklonike među mladim i urbanim uživateljima.

Venice linija sastoji se od Astoria Corderie Valdobiaddene Extra dry mirisnog prosecca intenzivnih aroma zrelog zelenog voća, popu dinja, limuna i citrusa, Rose Fashion Vicitim Extra Dry voćnog, laganog prosecca koji mekoćom podsjeća na Millesimato, ali s nešo jače izraženijom voćnom notom te Moscato Rose Fashion Victim Doux, desertni pjenušac s jakim i intenzivnim mirisom muškata i arome jagoda.

Zahvaljujući visokoj stručnosti i iskustvu profesionalnog osoblja, Astoria vina i prosecca danas se prodaju u više od 100 zemalja diljem svijeta, a poslužuju se u najeksluzivnijim restoranima i wine barovima.

Svu ponudu Astoria vina i prosecca pronađite i kupite u našem webshopu:

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.