Objavljeno 10. srpnja 2019.
Cold brew je zapravo metoda ekstrakcije kave. Nikako je ne smijemo zamijeniti sa hladnom kavom jer se radi o dva potpuno različita napitka. Za razliku od ostalih metoda, posebnost hladne ekstrakcije jest u tome što koristimo hladnu vodu te vrlo dugačko vrijeme ekstrakcije. Da bi dobili vrhunsku esenciju kave potrebno je 12 – 24 sata ekstrakcije.
Valja pripaziti da mljevenje bude odgovarajuće (krupnije) granulacije. Vrlo je važan omjer kave i vode jer tako direktno utječemo na finalni okus napitka. Esencija koju smo dobili izrazito je finog okusa, perfektnog balansa kiselosti, gorčine i slatkoće. Sam postupak pripreme zapravo je vrlo jednostavan. Dovoljno je u odgovarajućoj boci, koja je namijenjena takvom filtriranju, potopiti kavu i ostaviti je u hladnjaku na odležavanju (12 - 24h).
Ova metoda pripreme kave izuzetno je popularana u ljetnim mjesecima jer ćemo se takvim napitkom hidratizirati uz određenu dozu kofeina te na taj način pomoći tijelu da se pripremi za ostatak dana. Naravno, treba pripaziti na količine popijene kave jer svaki organizam drugačije reagira na kofein.
Cijene ovakvih alata za pripremu cold brew kave kreću se od 150 – 350kn. Za nabavu istih, dovoljno je otići na google i kroz par dana veselit ćete se novim svjetovima kada su okusi kave u pitanju.
U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.