Nova vinska ikona u Roto asortimanu

Domäne Wachau jedna je od najpoznatijih vinskih kuća u Austriji koja svojim vinima odražava istoimenu regiju iz koje dolazi. Vrhunski vinski znalci na čelu vinarije master winemaker Roman Horvath i Heinz Frischengruber fokusirani su na kreaciju vina elegantnog, čistog izričaja koja spajaju kompleksnost i pitkost.

Svjetski poznate vinogradarske pozicije Achleiten, Kellerberg i Singerriedel specifične zbog svog terroira i strmog terasastog oblika tradicionalno obrađuju obitelji koje su ujedno partneri i prijatelji vinarije. Takav pristup i znanje prenosi se generacijama i to je ono što čini vina Domäne Wachau posebnima.

Poštovanje tradicije, ali i inovativnost dvije su strane iste medalje koja su misao vodilja vinarije. Uz proizvodnju ekspresivnih, svjetski poznatih vina enolozi vinarije stalno istražuju nove alternativne putove, nove sorte i vinogorja zadržavajući osnovnu ideju koja se proteže svim vinima Domäne Wachaua.

Vinariju Domäne Wachau odabrao je međunarodni žiri World's Best Vineyards kao jedan od najboljih svjetskih vinograda što je veliko priznanje za ovu iznimnu destinaciju omiljenu ljubiteljima vina iz cijelog svijeta.

WACHAU GRÜNER VELTLINER SELECTION primamljivo na nosu s aromama ogrozda, bijelog papra i žute jabuke. Srednjeg tijela živahne kiseline, vrlo dobro izbalansirano s puno voća i začina u završnici. Vrlo tipičan Grüner Veltliner - suptilan i raskošan.

DOMÄNE WACHAU GRÜNER VELTLINER FEDERSPIEL TERASSEN Grüner Veltliner Federspiel Terrassen pravi je benchmark za vina iz Wachaua. Donosi prepoznatljive arome zelene jabuke, bijelog papra, naznake manga te nježne biljne note. Karakteristično hrskav, srednjeg tijela, svjež sa aromama sočnog voća i bijelih začina na kraju.

DOMÄNE WACHAU RIESLING FEDERSPIEL TERRASSEN ručno brano grožđe koje dolazi iz više malih, terasastih vinograda koji okružuju Spitz, Dürnstein i Weissenkirchen. Ovaj rizling Federspiel odražava jedinstvenu klimu i primarna kamena tla doline Wachau.

DOMÄNE WACHAU GRÜNER VELTLINER FEDERSPIEL RIED KOLLMITZ - u aromatskom profilu prevladavaju zrele jabuke, dunje i nježne začinske note. Tekstura je bogata, dobro uravnotežena sočnom, živom kiselinom. Vino je vrlo elegantno s dugim i baršunastim završtekom. Izvrstan, klasičan primjer Grüner Veltlinera iz Wachaua, naglašenih voćnih aroma, intrigantan, vino koje će zadovoljiti izbirljiva nepca.

DOMÄNE WACHAU RIESLING FEDERSPIEL RIED STEINRIEGL - bogato, intenzivno, na nosu obilje bijelog cvijeća i marelice uz suptilne note začina i cvijeta bazge. Arome se nadovezuju na nepce, višeslojno vino, izbalansirano, svježe, fantastično uravnoteženo notama aromatičnog voća. Vrlo elegantan rizling sa karakterom i snagom.

DOMÄNE WACHAU RIESLING SMARAGD RIED LOIBENBERG izražajno na nosu, s aromama zrelog koštunjićavog voća, koricom naranče i daškom limete. Na nepcu karakteristično tropsko voće, zreli mango i ananas, fino strukturirano, jasne voćne, slane i mineralne note, vrlo kompleksno, sa živahnim kiselinama.

DOMÄNE WACHAU GRÜNER VELTLINER SMARAGD RIED ACHLEITEN Ried Achleiten poznat je po jedinstvenim vinima. Mineralnost s naznakama dima, suptilne note kremena i vrlo složena struktura tipični su za vina Achleitena. Grüner Veltliner iz ovog vinograd ima posebno fine herbalne začinske tonove, kao i nježne note koštičavog voća uz delikatne egzotične arome. Metamorfno tlo doprinosi izražene kiseline.

Iz asortimana vinarije Domäne Wachau izdvojili smo:

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.