2015. godine, Friedrich Schwarze je, zajedno s majstorima destilacije iz najstarije njemačke destilerije borovica, došao na ideju da prema Steinhäger metodi destilacije proizvede jedinstveni gin: Friedrichs Gin. Ovakva vrsta destilacije je prava inovacija na tržištu gina jer umjesto standardne destilacije koristi borovicu. Borovica se koristi ne samo za aromatiziranje, već i za destilaciju alkohola, a dodatno je obogaćena domaćim i egzotičnim biljem, stvarajući tako autentičan karakter.
1.
Pasiranje, maceriranje i fermentiranje bobica borovica.
2.
Dodavanje korijena sladića, kore naranče, ružmarina, zvjezdanog anisa, cvjetova lavande, cvjetova jasmina i bosiljak
3.
Destilacija u bakrenim kotlovima osigurava blagu aromu.
Korijen
sladića
Kora
naranče
Ružmarin
Zvjezdani
anis
Cvijet
lavande
Cvijet
jasmina
5 cl Friedrich’s Gin
4 cl sok od jabuke
Tonik
Limunov sok
Jabuka
Ružmarin
Narežite jabuku na tanke kriške i pospite limunovim sokom. Prelijte Friedrichs gin preko kockica leda i dodajte sok od jabuke.
Zatim napunite tonikom i poslužite s kriškama jabuke i ružmarinom.
5 cl Friedrich’s Gin
2 cl sok od limuna
2 cl šećerni sirup
10-12 listova bosiljka
Limun
Stavite svježe listove bosiljka (s peteljkom za intenzivniji okus) u shaker sa sirupom od šećera i zgnječite ih. Zatim dodajte Friedrichs Gin, limunov sok i kockice leda u shaker i dobro protresite
Procijedite tekućinu kroz fini cjedilo u čašu napunjenu ledom.
Na kraju ukrasite s limunom i bosiljkom.