Friedrichs Gin

2015. godine, Friedrich Schwarze je, zajedno s majstorima destilacije iz najstarije njemačke destilerije borovica, došao na ideju da prema Steinhäger metodi destilacije proizvede jedinstveni gin: Friedrichs Gin. Ovakva vrsta destilacije je prava inovacija na tržištu gina jer umjesto standardne destilacije koristi borovicu. Borovica se koristi ne samo za aromatiziranje, već i za destilaciju alkohola, a dodatno je obogaćena domaćim i egzotičnim biljem, stvarajući tako autentičan karakter.

Proizvodnja se odvija u tradicionalnom kotlu od čistog bakra, Friedrichovi ginovi destiliraju se polako i precizno. Ovaj jedinstveni proces destilacije finim kataliziranjem poboljšava destilat, dajući Friedrich's Ginu izuzetno blag okus.

1.
Pasiranje, maceriranje i fermentiranje bobica borovica.

2.
Dodavanje korijena sladića, kore naranče, ružmarina, zvjezdanog anisa, cvjetova lavande, cvjetova jasmina i bosiljak

3.
Destilacija u bakrenim kotlovima osigurava blagu aromu.

Ključne arome

Korijen
sladića

Kora
naranče

Ružmarin

Zvjezdani
anis

Cvijet
lavande

Cvijet
jasmina

Apple Tonic

5 cl Friedrich’s Gin
4 cl sok od jabuke
Tonik
Limunov sok
Jabuka
Ružmarin

Narežite jabuku na tanke kriške i pospite limunovim sokom. Prelijte Friedrichs gin preko kockica leda i dodajte sok od jabuke.
Zatim napunite tonikom i poslužite s kriškama jabuke i ružmarinom.

Basil Smash

5 cl  Friedrich’s Gin
2 cl sok od limuna
2 cl šećerni sirup
10-12 listova bosiljka
Limun

Stavite svježe listove bosiljka (s peteljkom za intenzivniji okus) u shaker sa sirupom od šećera i zgnječite ih. Zatim dodajte Friedrichs Gin, limunov sok i kockice leda u shaker i dobro protresite Procijedite tekućinu kroz fini cjedilo u čašu napunjenu ledom.
Na kraju ukrasite s limunom i bosiljkom.

U našoj ponudi potražite:

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.