Ljetna koktelomanija

Objavljeno 10. srpnja 2023.

Kokteli - savršena osvježavajuća pića koja su vjesnik ljeta.

Ljetni odmor kuca na vrata, bilo gdje da ga provodite, Roto je za vas pripremio savršenu ponudu artikala za koktele. A ako ste još i u omiljenom društvu, onda ćemo se svi složiti da su kokteli idealno piće. A uz odličan popust, pripremili smo vam i recepte. Umiksajte, probajte, uživajte!

Diamond Mule

Three Sixty vodka u svom najpoznatijem koktelu. Ako volite 'spicy' okus ovo je koktel za vas.

Long Island Ice Tea

Postoje dvije priče o porijeklu ledenog čaja s Long Islanda, jedna s Long Islanda, Tennessee i jedna s Long Islanda, New York.

Robert "Rosebud" Butt tvrdi da je izumio Long Island ledeni čaj kao prijavu za natjecanje za stvaranje novog miješanog pića s triple sec 1972. dok je radio u Oak Beach Innu na Long Islandu, New York.

Tvrdi se da je nešto drugačije piće izumljeno 1920-ih za vrijeme prohibicije u Sjedinjenim Državama.

Koja je točna ne znamo, ali znamo da je ovaj koktel jednostavno odličan!

Margarita

Najpoznatije piće na bazi tequile. Mnoge mlade žene po imenu Margarite su tvrdile da su bile nadahnuće za nastanak ovog svjetski popularnog koktela, no danas se vjeruje da je nadahnuće za nastanak nije bila meksička senorita, već američka glumica Marjorie King.

Hugo

Nastao je 2005. godine u Italiji. Talijanski miksolog Roland Gruber osmislio je Hugo koktel, no na početku se nije tako zvao. Hugo je nosio ime Otto, no Gruber je ime promijenio jer je smatrao da ne pristaje ovom laganom i pjenušavom koktelu.

TOM COLLINS

Godine 1874. stotine građana New Yorka bili su „prevareni“ od strane barmena u uvjerenju da neki Tom Collins po gradu širi tračeve o građanima, zbog čega su oni bili izrazito uzrujani te su nastojali pronaći čovjeka koji ruši njihov ugled. Kada bi ga tražili, rečeno im je da većinu vremena provodi u barovima. Tako bi se uputili u razne barove i tražili Tom Collinsa, a barmeni bi im napravili piće pod nazivom Tom Collins, jer Tom Collins kao osoba ne postoji.

OLD FASHION

Klasika čiji sjaj nikad ne staje.

ZASTUPSTVA

U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.