STRAST ZA BORDEAUX TERROIRS
TRADICIJA STARA GOTOVO DVA STOLJEĆA

Maison Dourthe vinarija osnovana je 1840. godine u regiji Bordeaux. Kroz svoja vina dijeli bogatstvo i raznolikost terroira Bordeauxa zadržavajući izvorne karakteristike kraja dok u isto vrijeme njihova vina streme modernom i dinamičnom izričaju.

Perjanica vinarije Essence de Dourthe nastaje kao blend najboljih vina iz podruma Dourthea i smatra se ultimativnim blendom koji pokazuje iskonski karakter regije Bordeaux.

Jedan od najrenomiranijih vinskih kritičara svijeta James Suckling ocijenio je Essence de Dourthe sa 97/100 bodova i svrstao ga u francuska vina koja morate kušati.

Linija vina N1 je na Decanterovom ocjenjivanju u nekoliko navrata ocijenjena sa 91 bodom što je omjerom cijene i kvalitete svrstava u red best buy francuskih vina.

U vinariji Dourthe velika pažnja posvećena je okolišu, bioraznolikosti i suradnji s regionalnim proizvođačima grožđa s kojima Maison Dourthe tradicionalno godinama uspješno stvara izvrsna vina na koja su s pravom ponosni

Vinarija Dourtheu jako je ponosna na Terra Vitis certifikat koji se dodjeljuje vinarijama orijentiranim prema ekološko osviještenoj proizvodnji u kojoj se promovira bioraznolikost i suživot različitih biljnih i životinjskih vrsta na jednom staništu.

N°1 Dourthe Blanc

živahni sauvignon blanc iz Bordeauxa, koji odiše svježinom i šarmantnim završetkom. Vino u kojem možete uživati u svim prilikama

N°1 Dourthe Rose

svjež, energičan rose, fine strukture, nježno ružičaste boje. Osvježavajuće vino u ljetnim mjesecima.

N°1 Dourthe White (bijelo)

izniman cuvee sauvignon blanca i semilliona, elegantno, aromatično vino. Vino koje traži čašu više.

Essence De Dourthe

impresivan crveni cuvee, kompleksne arome s notama začinskih aroma. Vino u kojem se može dugo, uživati.

Iz asortimana vinarije Maison Dourthe izdvajamo:

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.