Visoke temperature i dolazak ljetnog odmora izazivaju želju za finim osvježavajućim koktelima, zasluženom dnevnom odmoru na balkonu ili terasi, a ako se tu još nađe omiljeno društvo prijatelja, onda ćemo se svi složiti da su kokteli idealno piće.
Donosimo vam nekoliko super jednostavnih recepata za koktele u kojima ćete naći ovogodišnjeg favorita bez obzira koje piće volite kao bazu za koktel.
0,125l Astoria Rose Moscato
četvrtina cijeđenog limuna
kriška limuna + menta
Priprema: u vinsku čašu staviti led, iscijediti limun, dodati krišku limuna i nekoliko listića mente, uliti Astoria Rose Moscato, dopuniti s ledom ako je potrebno i poslužiti.
1/2 čaše Martini Bianco
1/2 čaše tonica
kriška limete
Priprema: u vinsku čašu staviti nekoliko kockica leda, krišku limete, uliti jednaku količinu Martini Binaco i classic tonica, kratko promiješati, dodati leda da se čaša napuni i poslužiti.
0,04l Bijelog ruma
0,03l cijeđene limete
0,02l šećerni sirup
0,05l soda (mineralna) voda
kriška-dvije limete + listići mente
Priprema: U visoku čašu uliti šećerni sirup i sok od limete, dodati listiće mente, sve zajedno promiješati, dodati bijeli rum, limetu, nekoliko kocki leda, soda vodu/mineralnu. Sve zajedno kratko promiješati, dopuniti s ledom ako je potrebno, ukrasiti listićima mente uz rub/vrh čaše prije posluživanja.
0,04l vodka
0,1l ginger beer
0,02l cijeđeni sok limete
kriška limete
Priprema: u metalnu/bakrenu čašu (kriglu) staviti smrvljeni led, uliti rum, ginger beer i nekoliko kapi lime juicea i šećernog sirupa, sve kratko promiješati, ukrasiti kriškom limete i poslužiti.
0,9l pjenušac
0,6l Aperol
0,3l soda voda (mineralna)
kriška naranče
Priprema: u vinsku čašu staviti leda, uliti Aperol, pjenušac i soda vodu (mineralnu), kratko promiješati, dopuniti čašu s ledom ako je potrebno, ukrasti s kriškom naranče prije posluživanja.
0,03l sirup bazga
0,01 soda voda (mineralna)
0,1l Astoria lounge pjenušac
menta + limeta
Priprema: u vinsku čašu staviti leda i nekoliko listića mente, dodati sirup od bazge i soda vodu, uliti pjenušac (Astoria Lounge), kratko promiješati, dopuniti s ledom ako je potrebno i ukrasiti s kriškom limete prije posluživanja.
0,04l gin Panarea Island
0,02l sok cijeđene limete
0,01l šećerni sirup
top up 0,07l mineralna voda
dekor kriška limete
Priprema: u vinsku čašu staviti led, dodati gin zatim svježi sok limete i šećerni sirup, dopuniti sa mineralnom/ soda vodom i lagano promiješati.
Panarea Island gin - 0,05l
Svježa limeta sok – 0,02l
Manzania verde / liker od jabuke – 0,02l
Zelena jabuka
Priprema: Sve sastojke protresti s ledom.
Procijediti u ohlađenu čašu.
Ukrasiti zelenom jabukom.
Panarea Sunset gin – 0,05l
Sirup od bazge – 0,15l
Limunov sok– 0,02l
Maline
Priprema: Zgnječiti maline, dodati ostale sastojke, protresti s ledom.
Duplo procijediti u ohlađenu čašu.
Dekorirati malinama.
Alkkemist gin – 0,05l
Limunov sok – 0,01l
Sour grapefuit liker – 0,03l
Sprite – 0,08l
Ananas
Priprema: Protresti sve sastojke osim Spritea.
Uliti u čašu s ledom, dodati Sprite.
Ukrasiti kriškom ananasa.
Woodland gin – 0,05l
Liker od vanilije– 0,02l
Aperol – 0,03l
Limunov sok– 0,01l
Soda voda – 0,07l
Šipak
Priprema: Sve sastojke uliti u vinsku čašu s ledom.
Promiješati barskom žlicom.
Ukrasiti šipkom, limunovom koricom.
Parce rum – 0,05l
Sok od limete – 0,02l
Amaretto / Disaronno – 0,25l
Sok od ananasa – 0,06l
Ananas
Priprema: Protresti sve sastojke s ledom.
Uliti u čašu s ledom.
Ukrasiti kriškom ananasa i trešnjom.
Maestro caffe liker – 0,03l
Baileys – 0,02l
Cream de cacao – 0,01l
Vrhnje slatko – 0,01l
Zrnca kave
Priprema: Protresti sve sastojke s ledom.
Uliti u ohlađenu čašu.
Ukrasiti zrnima kave.