Netflix & Wine

Objavljeno 02. rujna 2021.

Malo lockdown, malo stres, malo dosada od raznih ponavljajućih programa i pojavio se Netflix. Svjetlo na kraju tunela. ☺

Pogasila sam sve televizijske pretplate i aranžmane i već godinama gledam gotovo isključivo Netflix. Vjerna sam mu koliko i svojoj ljubavi prema vinu. Shvatila sam u jednom trenu da kad god gledam neku seriju ili film, zapravo pijem i vino. Ništa novo kod mene, ali sam se sjetila da bih to mogla podijeliti i s drugima. Svaka serija ili film imaju svoje specifičnosti, kao i vino….primijetila sam da uz određene žanrove pijem određena vina.

U iščekivanju novih sezona punim zalihe pjenušcima, bijelim vinima, a zalomi se i koje dobro crno.

Kaiken, vinarija iz Argentine je tako u ovom pandemijskom razdoblju stvorila vino koje mi je bilo savršena pratnja u novoj sezoni Lucifera. Zaljubljeni vrag pratnju je pronašao u Cabernet Francu prikladnog imena, Indomito.

The Crown, serija koja je otkrila tajne britanskog kraljevstva, svojom elegantnošću i profinjenošću, savršeno je popratila bela Carolina od Jakončiča, vinara iz slovenskih Goriških Brda.

Veliki sam fan Rieslinga. I to onih suhih, gdje petrolej ne pregazi citruse i svježinu. Ried Loiserberg od Weszelog iz austrijske regije Kamptal pratio me u više serija i filmova, no u novoj sezoni Lupina, dobio je drugu dimenziju.

Zadnje što sam gledala je Sex Life… odlična serija i malo drugačija priča. Definitivno preporučam uz Tomac Diplomat, pjenušac s Plešivice nastao klasičnom metodom od Chardonnaya i Plavca Žutog, koji bez problema može stati uz rame Champagneu.

Ovih dana sam zatrpana poslom, pa se rijetko posvećujem Netflixu. Odgledam tu i tamo epizodu dvije serije neke lakše tematike koje u ovim paklenim vručinama najbolje prate light vina poput Rebule od Jakončiča, Torontes od Kaikena, Felix Gruner Veltliner od Weszelog, sve lagane i autohtone sorte iz svojih regija, koje svježinom i mineralnošću rashlade ove tople i sparne večeri.

Naravno, ima još puno vina i Netflixa, ali vrijeme je mora i sunčanja, uživajmo još malo u ovim ljetnim danima uz pokoju seriju i čašu, može i bocu vina. ☺

ZASTUPSTVA

U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.