Stigle su nam nove malvazije!

Objavljeno 22. travnja 2021.

Njezino veličanstvo Malvazija i ove godine oduševit će sve ljubitelje elegantnih i voćnih vina.

Malvazija - jedna od najpopularnijih sorti vina u Hrvatskoj uvijek nas iznova obraduje početkom proljeća kada na tržište izlaze nove svježe malvazije.

Uobičajeno je kad govorimo o svježim malvazijama govorimo o vinu koje dozrijeva u inox tankovima, koja u svom aromatskom profilu odražavaju terroir s kojeg potječu i gdje je vještina vinara u vinogradu izrazito bitna za krajnji rezultat koji kušamo. Svježe malvazije karakterizira elegancija, herbalnost, voćnost, uobičajeno su srednjeg tijela, svježe i hrskave, a u prvim danima od izlaska na tržište naglašeni su zeleni tonovi koji se s vremenom fino sljube s drugim notama vina.

Jedna od preporuka za sljubljivanje hrane s malvazijama su tjestenine i rižoti sa šparogama, a u sezoni šparoga kada prve malvazije izađu na tržište imamo jedan gastro trenutak koji vrijedi iskoristiti, svježe ubrane šparoge i svježa tek izašla malvazija upravo su fantastičan spoj. Među prvima vinarima koji su ovog proljeća izašli sa svojim svježim malvazijama su Kozlović, Benvenuti i Zigante. Vinari koji su dugo godina prisutni na vinskoj sceni kako Istre tako i cijele Hrvatske. Postojanost kvalitete, dugogodišnje ulaganje u znanje i usavršavanje u proizvodnji vina su karakteristike koje cijenimo i zbog kojih se uvijek veselimo novim vinima koje ćemo imati prilike kušati.

ZASTUPSTVA

U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.