Luksuzni kolumbijski Parce rum na listi najboljih na svijetu

Objavljeno 02. studenog 2021.

Parce rum, jedan od naših ekskluzivnih uvoznih brendova, na ovogodišnjem SIP Awards 2021 (Spirit International Prestige), međunarodnom natjecanju u kategoriji jakih alkoholnih pića, okrunio se sa čak 3 zlatne medalje.

Rum se izvozi u 15 zemalja i iznimno smo ponosni što smo među njih uvrstili Hrvatsku.

Parce su osnovala trojica braće koju je, jednostavno rečeno, očarala Kolumbija. Pod dojmom njezine ljepote, topline i gostoprimstva njezinih ljudi, željeli su podijeliti s ostalima staru tradiciju uživanja u rumu. Braća su savršene partnere pronašla u dvojici stručnjaka za miješanje pića – ocu i sinu iz Bogote. Zajedno uzevši, Arthur i Brojen Fernandes Domecq imaju već više od 50 godina iskustva u proizvodnji finog ruma. Obitelj Domecq već skoro tri stoljeća proizvodi tradicionalno vino, šeri i brendi na jugu Španjolske. Parce je čimbenik koji je, u inače stagnirajuću ponudu ruma, unio promjenu sa stanovišta identiteta: cijelu je kategoriju promijenio svojim pristupom u kojem su nasljeđe i umijeće važniji od pirata i palmi. Parce se proizvodi od soka šećerne trske i melase, a u sebi sadrži cijenjene rumove od pouzdanih dobavljača iz Paname, Gvajane i s Trinidada i Tobaga. Ti su rumovi odležali u korištenim bačvama za burbon koje daju jedinstvene nijanse okusa koje će svaki ljubitelj viskija znati cijeniti. Parce je 2017. godine počeo dobavljati svoj vrhunski rum izravno iz Kolumbije, a on ondje otada i dozrijeva.

Vrhunski rum

Svaka kap u boci našeg 8-godišnjeg ruma doista je dozrijevala osam godina, a svaka kap našeg 12-godišnjeg ruma doista je dozrijevala 12 godina. Koristimo isključivo prirodne okuse i ne dodajemo nikakve sastojke koji se ne bi mogli dobiti iz čiste šećerne trske. Bez obzira na rupe u propisima koje drugi proizvođači pića koriste da bi prodali svoje proizvode, Parce se drži svojeg načela – proizvoditi rum koji je vrhunski u svakom smislu te riječi.

Povezivanje ljudi

Filozofija Parcea je da nastoje povezivati ljude kroz uživanje i zabavu. Ta predanost povezivanju ljudi odražava se kako u njihovom nazivu, koji u Kolumbiji znači „prijateljstvo“, tako i u porijeklu tvrtke koju su osnovali bliski prijatelj i braća. Uz to, Parce je predan i zaštiti prirode u Kolumbiji (i svijetu). U partnerstvu s organizacijom conTREEbute, Parce Rum doprinosi pošumljavanju Kolumbije tako što za svaku prodanu bocu svojeg 8-godišnjeg i 12-godišnjeg ruma posadi jedno autohtono stablo.

Današnja Kolumbija

Kolumbija je najsretnija zemlja na svijetu. Prema anketi WIN/-Gallup International Association iz 2013. godine, Kolumbijci su skoro dvaput sretniji od svjetskog prosjeka. Mi mislimo da je to zbog ruma. Kao vodeći rum u toj zemlji, Parce dijeli optimizam i prijateljsku narav Kolumbijaca i htio bi to podijeliti s ostatkom svijeta.

3-godišnji rum (Rum Parce 3YO) 1 L

8-godišnji rum (Rum Parce 8YO) 0,75 L

12-godišnji rum (Rum Parce 8YO) 0,75 L

"Tople arome kandirane naranče, vanilije, čokolade, kože i kave idealne su za ugrijati nepce i dušu u jesenskim i zimskim mjesecima pred nama. Parce rumovi su kreativnost i magija Kolumbije pretočeni u bocu. Cheers Parceros!"

ZASTUPSTVA

U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.