POVRATAK U JESENSKU STVARNOST

Objavljeno 8. listopada 2021.

I tako…još jedna sezona odbrojava zadnje dane svog ludila. Ili možda ne?

Sjećam se Zagreba unazad koju godinu, kada je sve vrvilo od ljudi i turista do pred kraj srpnja, zatim bi do 20. kolovoza postao grad duhova, nakon toga, preko noći, kao da je netko čarobnim štapićem vratio sve na svoje mjesto.

Ove godine čini mi se sve to malo drugačije, kao da nam je svima malo teže vratiti se u gradsku stvarnost i svakodnevnu rutinu. Indian summer ili bablje ljeto, nazovite ga kako želite, ali svima nam je teško oprostiti se od ljetnih večeri na plaži, dobrog roštilja s pogledom na more ili jednostavno pogleda u zvjezdano nebo uz dobru čašu vina.

Stanite malo! Zašto bismo uopće trebali oprostiti? Bila je ovo naporna sezona u svim segmentima, turistički djelatnici nisu znali kamo bi s gostima, restorani i barovi uz sva ograničenja bili su prebukirani ljudima koji su navirali kao da im je to posljednji obrok, mislim da su i djelatnici na autocestama imali grčeve od izdavanja računa vozačima, majstora bilo kakve vrste nisi mogao naći ni povećalom, a da ne pričam o konobarima i kuharima, oni su definitivno izgubili sve kile nakupljene u lockdownovima.

Polako se svi vraćamo u stvarnost, ništa ne traje vječno, pa dok iščekujemo kišne jesenske dane a vrijeme nam još dopušta, bio bi red zavrtiti još koji roštilj u dvorištu s ekipom. A dok se burgeri i steakovi peku, natočiti si čašu argentinskog Kaiken Malbec Terroir Series koji će savršeno popratiti fino meseko. Nema veze i ako nas kiša omete, i dalje ćemo uživati ispod verande.

Moja prijateljica kaže da joj je nakon cjelodnevnog boravka u uredu najljepši dio dana kad dođe doma, otvori bocu Prosecca Astoria Millesimato, natoči pjenušavi nektar u čašu i sjedne na balkon gledati zvijezde. Vrati ju na kratko u onu ljetnu relaksaciju.
Nekima je sezona gotova, nekima još izazovnija od one turističke tek počinje….mame će znati o čemu pričam. Škola je već u zamahu, klinci su u obvezama izvanškolskih aktivnosti, drage mame, vi opet radite, kuhate, spremate i držite tri kuta kuće. Kada sve to napravite, pospremite klince u krevet, predlažem da se zavalite na kauč, muža odvedete do susjedne nam Slovenije sa čašom Cabernet Sauvignona vinarije Jakončič, a sebe u istarske maslenike čašom kupaže Clemente bijeli Ivana Damjanića. Vjerujte mi, biti će vam svejedno da li je vani toplo ili pada kiša, samo zatvorite oči dok vas vinske arome vode na putovanje iz topline vlastitog doma.

Ja sam se nakon putujuće sezone po Kvarneru i Istri malo zaželjela kontinenta, pa kad dođem doma, predvečer ostajem vjerna bijelim prirodnim nektarima i natočim si jedan Gruner Veltliner iz Austrije poput Weszeli Langenlois, a ako mi se netko priključi na večeri, Krauthaker Chardonnay Rosenberg je moj idealan izbor.
Imamo još malo vremena prije dolaska hladnijih dana, iskoristimo ga na najbolji mogući način.

Sve je lakše uz čašu dobrog vina

ZASTUPSTVA

U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.