Ron Barceló rum – nova zvijezda Roto uvoznog asortimana

Objavljeno 25. kolovoza 2023.

Roto portfelj uvoznog asortimana bogatiji za novi brend – (rum) Ron Barceló - jedan od top 5 svjetskih brendova rumova i No.4 brend ruma po količinama koje izvozi diljem svijeta.

Barceló dolazi iz Dominikanske Republike, njegova povijest počinje 1930. godine kada mladi španjolski poduzetnik Julian Barceló osnovao Barceló & Co i pokreće proizvodnju koja će ubrzo postati jedan od simbola dominikanskog ruma. Današnji pogoni smješteni su u San Pedro de Macorís, regiji koja se smatra jednom od savršenih za proizvodnju i odležavanje ruma. Sa prosječnim temperaturama od preko 30°C i vlažnošću većom od 85% isparavanje u toku jedne godine može ići i do 12%. Veće isparavanje ubrzava proces starenja, odnosno odležavanja rumova koji time dobivaju dublju, sadržajniju strukturu i ekspresivnije arome.

Barceló je službeno najnagrađivaniji brend ruma iz Dominikanske Republike, a Barceló Imperial je najnagrađivaniji rum iz njihovog portfelja.

Vrijedi istaknuti da je Barceló Imperial prvi rum na svijetu koji je na prestižnom ocjenjivanju Beverage Testing Institute of Chicago ušao u kategoriju najbolje ocjenjenih alkoholnih pića sa osvojenih 97/100 bodova.

Bitno o Ron Barceló:

- Rum proizvode fermentacijom i destilacijom sirupa šećerne trske (ne melase kao većina ostalih rumova) što mu daje drugačiji, čišći i mekši karakter.
- Prva rum kompanija na svijetu koja je dobila „carbon neutral“ certifikat prema Bilan Carbone® protokolu.
- Implementirali su vertikalno integrirani proces proizvodnje, od žetve šećerne trske pa sve do punjenja ruma svi procesi se rade unutar same kompanije. - Barceló Dark Series rum je No.1 tamni rum po količinama se izvoze diljem svijeta.
- Prisutan u više od 80 zemalja svijeta na 4 kontinenta.

Danas poslovna strategija Barcela počiva na načelima održivosti sa ciljem da se maksimalno očuva priroda i poštuju prirodni procesi u proizvodnji. Posebna pažnja se posvećuje zemlji, zraku, vodi i zajednici sa željom da ono najbolje što imamo danas ostavimo i generacijama koje dolaze.

Isprobajte ovaj fenomenalan rum!

ZASTUPSTVA

U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.