Rose

Objavljeno 17. svibnja 2022.

Došlo nam je proljeće a s njime i topliji dani. Izašla su nova mlada vina a među njima i vladar toplih proljetnih i ljetnih večeri, rose. Rose porijeklo vuče iz francuske Provanse a odlikuju ga zavodljive voćne arome, lagano do srednje tijelo i niski alkoholi.

Do prije nekoliko godina, rose je bio tabu tema u hrvatskim restoranima i mnogi su bili uvjereni da je to loše vino jer eto, nije ni crveno ni bijelo. Dolaskom sve većeg broja stranih gostiju koji su znali prepoznati dobar rose porasla je i kvaliteta u proizvodnji i tako je s vremenom rose postao glavni sudionik na našem stolu u toplim danima. Idealna je pratnja jelima koje volimo u ljetnim, vrućim mjesecima, poput ribe, bijelog mesa, sushija i salata. No postoji i poneki rose koji će pratiti i lagane deserte od crvenog voća, bijelih krema ili sira. Ovom prilikom odlučili smo vam predstaviti četiri rosea koji se razlikuju stilistikom i okusom pa će svaki od njih pronaći svog ljubitelja.

Krauthaker Cuvee

rose dolazi iz vinogorja Kutjevo i jedan je od onih rosea koji nas iz godine u godinu sve više oduševljavaju. Kristalna ružičasta boja, lepršave voćne arome, živahno finale čine ovaj rose načinjen od sorti syrah, cabernet sauvignon, merlot i pinot crni primamljivim kupcima u cijeloj Hrvatskoj.

Tomić Opolo Nobile

dolazi sa sunčanog Hvara i radi se 100% od sorte Plavac Mali. Za ovo vino odabiru se najveće bobice s grozda kako bi dale najviše soka i dopustile zadržati svijetlu boju vina unatoč maceraciji. Opolo je naziv za rose u Dalmaciji a dodatak Nobile znači plemenit. Arome jagoda i crvenog bobičastog voća krase ovaj divan rose s juga koji s pravom možemo nazivati Nobile!

Laguna Rose

dolazi nam iz Zapadne Istre, radi se kao kupaža od nekoliko sorti grožđa među kojima treba istaknuti teran i borgonju, sorte grožđa koje ovom vinu daju dodatan istarski štih. Fina svijetlo-ružičasta boja, voćne arome, ugodan svjež okus razlozi su zašto je ovaj rose među najpopularnijim roseima na našem tržištu.

Josić Rose Dea Panonium

dolazi nam iz Baranje. Omiljeni rose nježnijeg spola pa ga vole zvati i rose za dame. Napravljen od sorte Crni Pinot koja mu daje tipične arome crvenog bobičastog voća i nježnu rozu boju. Ovo je podatni polusuhi rose slatkastih aroma koje ga čine drugačijim od većine rose vina na našem tržištu.

ZASTUPSTVA

U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.

Newsletter - budite u trendu!

Molimo upišite valjanu email adresu.