Objavljeno 31. ožujka 2021.
Kako odabrati i koja vina poslužiti na blagdanskom stolu? Tradicionalni uskršnji obrok krase jela poput kuhane šunke ili pečene šunke u kruhu, svježih sireva s vrhnjem, mladog luka, salate od proljetnog povrća i neizostavnih bojanih kuhanih jaja. Takva jela najbolje će popratiti lagana svježa vina poput bijelog gruner veltlinera, sauvignona, suhog rosea ili crnog pinota za ljubitelje crvenih vina.
Nakon što smo se najeli divnih šarenih hladnih predjela, na stol stiže pečeno janje ili teleće pečenje, ovisno o ukusima. Njih će savršeno popratiti punija bijela vina poput odležanih kupaža ili chardonnaya, a za one koji preferiraju crveno pinot noir, carmenere ili merlot biti će idealan izbor.
Naravno, ne smijemo zaboraviti tradicionalnu pincu koja u sebi sadržava naranču ili limun koji njezinoj slatkoći daju malo svježine, zato uz nju preporučamo polusuhi ili slatki pjenušac, kao i ne previše slatki muškat, poput žutog muškata.
Želimo vam svima sretne blagdane i uživanje u svakom zalogaju i gutljaju!
Cheers!
Ines Zemlić, sommelier
U želji da klijentima ponudi ne samo najbolju uslugu, nego i proizvode, Roto dinamic je i ekskluzivni uvoznik nekoliko prestižnih internacionalnih brendova vina, piva i žestokih pića iz artisan kategorije.